ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ vs ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - kSamson

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ vs ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αφορμή για την συγγραφή αυτού του άρθρου είναι η περιρρέουσα απογοήτευση λόγω κρίσης που συναντώ καθημερινά στους συνανθρώπους μου. Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπεις κατηφιασμένα πρόσωπα γύρω σου και να μην μπορείς να βοηθήσεις.

 
 
Ομως βλέποντας το γενικό κλίμα της εποχής της κρίσης που περιλαμβάνει, τις παράλογες απαιτήσεις της τροϊκα, τα απαράδεκτα, σκληρά και αντιλαικά μέτρα της κυβέρνησης, την έλλειψη ρευστού στην αγορά, τα απίστευτα που συμβαίνουν στην βουλή, τις λαμογιές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις.

Αλλωστε για αυτό έχουμε και τα BLOG.

Ας δούμε (και αποδεχθούμε) κάποιες αλήθειες για το τί συνέβαινε τα τελευταία (30) χρόνια.

1) Αποδεδειγμένα αλόγιστη σπατάλη του δημοσίου χρήματος απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
2) Υπερβολικό αριθμό προσλήψεων στο δημόσιο, με κύριο γνώμωνα την εξυπηρέτηση της πελατειακής σχέσης Πολιτευτή - Πολίτη.
3) Απίστευτα επιδόματα σε δημόσιους υπαλλήλους (επίδομα προπέλας, έγκαιρης προσέλευσης κλπ) που προσβάλουν την νοημοσύνη των σκεπτόμενων ανθρώπων. 
4) Μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων σε ανύπαρκες υπηρεσίες.
5) Παράνομες (σε έκταση) δηλώσεις αγροτικής γής απο τους αγρότες για την είσπραξη μεγαλυτέρων επιδοτήσεων. Χωρίς κανένα έλεγχο απο το κράτος. 
6) Παράνομες (σε αριθμό ζώων) δηλώσεις απο τους κτηνοτρόφους για την είσπραξη μεγαλύτερων επιδοτήσεων.Χωρίς κανένα έλεγχο απο το κράτος.
7) Καμμία διάθεση απο τους αγρότες για αναδιάρθρωση των καλλιεργιών και αξιοποίηση των επιδοτήσεων. Καμία συστηματική αρωγή απο το κράτος προς αυτη την κατεύθυνση.
8) Καμμία πρωτοβουλία ορθολογικής ανάπτυξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα.
9) Φιλοσοφία ευκολης ζωής, βολέματος και αρπαχτής για τους νέους. Καμία προοπτική για εργασία που να απαιτεί εργασία. Αυτό επιβάλεται μέσα απο τα κανάλια της τηλεόρασης
10) Φιλοσοφία εύκολης ζωής και εκπόρνευσης για τα κορίτσια. Μέσα απο τα σήριαλ που προβάλλονται στα πουλημένα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.
11) Ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων μόνο με κρατικό χρήμα (επιδοτήσεις - ΕΣΠΑ κλπ)
12) Νεοπλουτίστικη νοοτροπία (οτι χειρότερο) απο μεγάλη μερίδα του κόσμου που αποτελούσε τα καλά παιδιά της εξουσίας.
13) Εγκατάλειψη της υπαίθρου για να είναι εφικτός ο συνωστισμός του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου εννοείται οτι ελέγχονται καλύτερα απο την άρχουσα τάξη (ως εσταυλισμένα ζώα) και προβολής αυτού του τρόπου ζωής ώς καλύτερο.
14) Κανένα όραμα με αίσθηση φιλοπατρίας για τους νέους.
15) Μετακίνηση πλούτου σε λίγα και ήδη πλούσια άτομα (πχ μέσω του χρηματιστηρίου και με τις ευλογίες της Κυβέρνησης)

με λίγα λόγια όποιος μπορούσε να κατασπαταλήσει δημόσιο χρήματα το έκανε και μάλιστα θεωρούνταν και "μάγκας"

και πολλά άλλα

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Το θεμα είναι οτι όλοι ξέραμε για το τι συμβαίνει αλλά κανένας δεν μίλαγε. Για τον απλούστατο λόγο οτι λίγο-πολύ τρώγαμε όλοι. Στα μέτρα του εφικτού ποσοστού συμμετοχής για τον καθένα. Δηλαδή ο απλός πολίτης έκλεβε την εφορία με ψεύτικα στοιχεία στην φορολογική δήλωση. Κάποιος άλλος έπαιρνε παράνομα την σύνταξη αποθανόντος προσώπου ενω κάποιο άλλοι έπαιρναν επιδόματα αναπηρίας μαιμού. Ο δημόσιος υπάλληλος έτρωγε μέσω παράλογων επιδομάτων, ψεύτικων υπερωριών, εκτός έδρας κλπ ή πολλλές φορές πήγαινε για καφέ αντι να βρίσκεται στην υπηρεσία του. Ο μεγάλος επιχειρηματίας έτρωγε τα λεφτά που έπαιρνε μέσω επιδοτήσεων για την ανάπτυξη της επιχειρησής του. Οι κρατούντες την εξουσία έπαιρναν τις μιζούλες τους για οποιαδήποτε συναλλαγή με το δημόσιο γινόταν. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Τι μας συμβαίνει λοιπόν σήμερα :
Ενα παράδειγμα ιατρικής μορφής θα μας δώσει την απάντηση.
Ας υποθέσουμε οτι πάμε σε ένα γιατρό και μας κάνει την διάγνωση οτι πάσχουμε απο διαβήτη (τύπου ΙΙ) και πρέπει για να τον αντιμετωπίσουμε να πάρουμε κάποια μέτρα όσον αφορά την διατροφή μας, την σωματική άσκηση και την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσουμε. Εμείς τον γράφουμε κανονικά και συνεχίσουμε τον υφιστάμενο τρόπο ζωής με τις καταχρήσεις που μας δημιούργησαν το πρόβλημα και χωρίς καμμία προσαρμογή σε αυτά που μας είπε ο γιατρός. Τι θα συμβεί τότε. Κατ'αρχην για πολλά χρόνια δεν θα παρατηρήσουμε απαραίτητα κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία μας. Εννοείται οτι δεν αλλάζουμε τρόπο ζωής. Το πρόβλημα όμως ύπουλα θα διογκώνεται. Κάποια όμως στιγμή θα ανακαλύψουμε οτι έχουμε μη ανατρέψιμα προβλήματα στην υγεία μας όπως: απώλεια όρασης, κίνδυνος να χάσουμε κάποιο ακρο και πολλά ακόμη. Η πατρίδα μας τώρα έφτασε σε αυτό το σημείο.

Κάπως έτσι κατά την γνώμη μου λειτουργούσε το σύστημα τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ ξέραμε όλοι οτι έχουμε πρόβλημα δεν έκανε κανένας τίποτα.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

Στην ουσία βέβαια το βάρος πέφτει στους πολιτικούς και εκάστοτε ηγεσίες που δεν έκαναν τίποτα να διορθώσουν τα προβλήματα ενω ήξεραν που θα οδηγηθούμε, αλλά συνέχιζαν τα ίδια και χειρότερα.

Τι βλέπουμε λοιπόν σήμερα

1) Ο Κόσμος λιμοκτονεί.
2) Η μεσαία τάξη να εξαφανίζεται.
3) Συνανθρωποί μας μες την απελπισία τους να αυτοκτονούν.
4) Η Κυβέρνηση ελέω τροϊκας να βάζει μέτρα για άντληση κεφαλαίων και να μην τα καταφέρνει.
5) Ο Κόσμος να μην μπορει να ανταποκριθεί στις φορολογικές απαιτήσεις της κυβέρνησης.
6) Οι κρατούντες να κάνουν τα πάντα για να συγκαλύψουν τις παρανομίες των δικών τους.
7) Σκάνδαλα επι σκανδάλων σε καθημερινή βάση.
8) Δημοσιοποίηση της εσκεμμένης ενταξης στο ΔΝΤ με τις ευλογίες πολιτικών, που όλως παραδόξως κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν βρέθηκε ακόμα κανένας να τους στείλει ώς προδότες στο εκτελεστικό απόσπασμα. Εστω στρατιωτικός.
9) Πάραυτα το κράτος απειλεί με κατασχέσεις για να εισπράξει τις οφειλές των πολιτών, όπου απο την στιγμή που δεν κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά είναι φύσει αδύνατο να ανταπεξέλθουν. Μιλάμε για το κράτος που οι συμμετέχοντες σε αυτό (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)έχουν κατασπαράξει το δημόσιο χρήμα.
10) Βλέπουμε κάποιοι να μπήκαν στην φυλακή. Ε και ?. Εξυπερητήθηκε με αυτό ο απλός πολίτης. Η λογική λέει οτι και φυλακή να μην μπεί κανένας αυτό που μας αποσχολεί είναι η επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων. Μόνο τότε θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρων.
11) Ολος ο κόσμος βλέπει οτι μας κυβερνάνε άσχετοι ή υπάλληλοι κάποιων αφεντικών ή οργανισμών ξένων συμφερόντων.
12) Το κόλπο του χρηματιστηρίου για να μεταφερθεί το χρήμα σε λιγότερους ανθρώπους το θυμάστε ?.
14) Επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη και η ανεργία να παίρνει προτοφανή ποσοστά.
15) Η δημόσια υγεία να απειλείται με αφανισμό, ενώ οι πολίτες πλήρωναν κανονικά σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταμεία.
16) Η τρίτη ηλικία να έχει σοβαρό πρόβλημα με τις συντάξεις πείνας και την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
17) Βλέπουμε οτι παρόλα που υπάρχουν υπεράριθμοι δημόσιοι υπάληλλοι κάποιες υπηρεσίες να μην λειτουργούν κανονικά. Γιατί άραγε? για τον απλούστατο λόγο οτι όσοι εισήλθαν στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια δεν μπήκαν στις θέσεις που απαιτούνταν αλλά σε θέσεις που βόλευε την πελατειακή σχέση Πολιτευτή-Πολίτη.
19) Είναι πασιφανές οτι τα ξένα συμφέροντα μας θέλουν εξαθλιωμένους (ραγιάδες).

Παρόλα αυτά "εμείς οι τρείς στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ" που λέει και το τραγούδι.

Γιατί αυτό: Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάποιος με τέτοια ηγετικά προσόντα που θα μπεί μπροστά και θα ακολουθήσει ο κόσμος. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτός που θα εμπνεύσει τον κόσμο. Εχει φροντίσει το σύστημα για να δουλεύει το διαίρεε και βασίλευε. Βλέπουμε δυστυχώς σε όλες τις κινητοποιήσεις κομματική διαχείρηση, που κατά την γνώμη μου είναι η αιτία της μή μαζικής συμμετοχής.  

Τελικό συμπέρασμα:

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ (ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΗ? ΩΣΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

και λίγα βίντεο προς απόδειξη των παραπάνω

http://agkyrovoli.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4196.html#more
http://www.oparlapipas.com/2013/02/binteo_1935.html#ixzz2LVawOmdi
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5484:2010-09-21-14-41-40&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/end-600.html
http://www.youtube.com/watch?v=ZYGx924PMgU&feature=player_embedded#!


Κωνσταντίνος Σαμψών

.......email: info@ksamson.gr
........blog: ksamson.blogspot.gr
...website: www.ksamson.gr
facebook: Κωνσταντίνος Σαμψών
                http://www.facebook.com/konstantin.samson

ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΚΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: