Η Ελληνική Δικαιοσύνη δίπλα στις Πολυεθνικές και κατά του Έλληνα Πολίτη. - kSamson

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δίπλα στις Πολυεθνικές και κατά του Έλληνα Πολίτη.


Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η αδικία που υπέστην εγώ και η οικογένεια μου από τα Ελληνικά Δικαστήρια, τα τελευταία έξη χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα μου από τροχαίο ατύχημα (παρασύρθηκε από νταλίκα) στον εθνικό δρόμο μπροστά στο Νέο Νοσοκομείου Αγρινίου.


Αν και ήταν σε όλους εμφανές, όσους έμαθαν για το πώς έγινε το ατύχημα, ότι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος ήταν ο οδηγός της νταλίκας που έκανε λάθος ελιγμό αποφυγής, τα Δικαστήρια των Αθηνών, Πρωτόδικα απεφάνθησαν ότι τα ποσοστά συνυπευθυνότητας είναι 80 % για τον θανόντα πατέρα μου και 20 % για τον οδηγό. Δεν άλλαξε τίποτα ούτε στο Εφετείο,  μετά την άσκηση Έφεσης που κάναμε ούτε και στον Άρειο Πάγο που στραφήκαμε στην συνέχεια και ο οποίος απ’ότι έμαθα κρίνει την νομική ορθότητα της απόφασης.

Το απίστευτο στην όλη ιστορία είναι ότι δεν ελήφθη υπ’ όψιν η υπέρβαση της ταχύτητας η οποία βάσει ταχογράφου ήταν 68 χιλ/ώρα όταν τα σήματα της τροχαίας και το γεγονός ότι ήταν σε κατοικημένη περιοχή την προσδιόριζαν στα 50 χιλ/ώρα και το γεγονός ότι η σύγκρουση έγινε σχεδόν στην μέση του δρόμου στην αριστερή πλευρά του φορτηγού (στην δεξιά γωνία - όπως το κοιτάμε από μπροστά). Τα ανωτέρω αναφέρονται για να γίνει κατανοητό ότι μπορούσε πολύ εύκολα να μην γίνει ατύχημα, αρκεί ο οδηγός να έκανε τον σωστό ελιγμό, προς τα δεξιά του και φυσικά να μην κινούνταν η νταλίκα, φορτωμένη με 871 κιβώτια, με τέτοια ταχύτητα.
   
Επίσης δεν ελήφθη υπ’ όψιν ότι υπήρξε θάνατος που στην περίπτωση αυτή όπως και να έχουν τα γεγονότα ο ελάχιστα αποδεκτός καταμερισμός ευθυνών είναι 60 % για τον οδηγό και 40 % για τον θανόντα. Φυσικά τα ανωτέρω ποσοστά δεν βγήκαν από το μυαλό μας αλλά υπεδείχθησαν από διάφορους νομικούς που έτυχε να συζητήσουμε το θέμα και βάσει αναφορών σε αντίστοιχα περιστατικά που έγιναν στο παρελθών. 

Στο παρακάτω σκαρίφημα της τροχαίας φαίνεται ξεκάθαρα η αλήθεια.


Ο θανών πατέρας μας ήταν 76 ετών και έχαιρε πολύ καλής υγείας. Είχε σώας τας φρένας έβλεπε και άκουγε πολύ καλά και ήξερε καλά την περιοχή αφού εκεί περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Το ατύχημα έγινε όταν προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα σε κατοικημένη περιοχή και με άριστες συνθήκες ορατότητας και κατάστασης του οδοστρώματος (ώρα 8:40 πμ), για να κλείσει το υδρόμετρο της αγροικίας (που βρίσκονταν στην αντίθετη πλευρά της Εθνικής Οδού Αγρινίου - Αντιρρίου) καθότι είχε σπάσει σωλήνας και είχε πλημμυρήσει  το αγροτεμάχιο που έχουμε στην περιοχή αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που πολύ καιρό πριν είχαμε επισημάνει στην ΔΕΥΑΑ ότι το υδρόμετρο πρέπει να έρθει στην απέναντι πλευρά του δρόμου, επειδή χρειαζόταν συνέχεια επίβλεψη από εμάς και η ύπαρξη του στην άλλη πλευρά του δρόμου εγκυμονούσε κινδύνους (πράγμα που δυστυχώς επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο), αυτή δεν έκανε ακόμη κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά την ολιγωρία της ΔΕΥΑΑ έχουμε να πούμε ότι σε καθυστερήσεις πληρωμών δεν χρονοτριβεί στο να κόψει την παροχή ύδρευσης στους πολίτες που έχουν οικονομικό πρόβλημα αλλά σε θέματα όπως το ανωτέρω που αποτέλεσε την αιτία να χάσουμε τον πατέρα μας ακόμα περιμένουμε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Η όλη τιμωρία του οδηγού τελικά ήταν 8 μήνες φυλακή με αναστολή.

Ο λόγος που έβαλα τον τίτλο «Η Ελληνική Δικαιοσύνη στο πλάι των Πολυεθνικών» είναι λόγω του γεγονότος ότι ο κερδισμένος σε αυτή την ιστορία είναι η Ασφαλιστική Εταιρεία «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ» η οποία καθάρισε με «ψίχουλα».

Ως Έλληνας  πολίτης εκφράζω την δυσαρέσκειά και την έλλειψη εμπιστοσύνης μου έναντι  της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τού Ελληνικού Κράτους το οποίο από την μια, ελαφρά την καρδία μας εξοντώνει με δυσβάσταχτους φόρους (Χαράτσια, ΕΝΦΙΑ κλπ) και εισφορές σε ανύπαρκτα ταμεία όπως το ΟΑΕΕ και από την άλλη δεν δείχνει να συμπαθεί και τόσο τον Έλληνα Πολίτη αφού δεν τον προστατεύει απέναντι των πολυεθνικών εταιρειών και εμφανών δικαστικών αδικιών.

Ελπίζω το παρόν άρθρο να αποτελέσει ερέθισμα  για τους αναγνώστες ώστε να αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, προβληματιζόμενοι  για τις εμφανείς αδικίες που υφίσταται ο Έλληνας πολίτης τόσο μέσω της Δικαστικής Εξουσίας όσο και μέσω της Κρατικής Εξουσίας.


Κωνσταντίνος Σαμψών
ksamson.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: